Data Scientist

Omschrijving

Isatis Health - Binnen Isatis Health (een van de business units van Isatis Group) werken we met Agile teams aan de online oplossing voor apotheken. Onze portfolio bestaat uit een groot scala aan verschillende applicaties die dagelijks in meer dan 800 apotheken gebruikt worden. De oplossing die wij aan apothekers bieden bestaat uit een breed spectrum (web)applicaties ter ondersteuning van zorg-, logistieke- en financiële-processen. Kortom; dat wat apothekers van ons mogen verwachten!

We zijn het afgelopen jaar hard bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit middels een nieuw opgezette microservices-architectuur waar we geleidelijk aan onze monolithische applicatie ook naar toe overzetten. Hierbij moet er ook gedacht worden aan backwards comptabiliteit en tegelijkertijd moeten de wensen van onze klant niet uit het oog worden verloren. In een omgeving waarin we continious delivery erg belangrijk vinden zorgt dit uiteraard voor voldoende (technische) uitdaging.

En omdat we het willen én kunnen releasen we twee keer per week nieuwe features. Daar worden alle stakeholders blij van. De apothekers bevragen ons systeem regelmatig, opgeteld zo’n 20 keer per seconde. Al deze ontwikkelingen hebben ook zijn weerslag op onze grote database clusters.

Het ontwikkel-tempo, de relevantie, de techniek en de sfeer… als jij daar blij van wordt dan zoeken we jou!

Isatis Health bouwt software om bijna de helft van de apotheken in Nederland te ondersteunen bij efficiëntere bedrijfsvoering en het leveren van farmaceutische zorg. Dat doen we ook voor andere stakeholders in de zorgketen rondom de apotheek. Rapportages en BI vormen daar een belangrijke rol in. Daarom is ons DataWareHouse een essentieel onderdeel van het NControl landschap. Ons data landschap is de afgelopen jaren gegroeid tot twee monolithische bron databases van respectievelijk 3,4 en 4,5 TB. Daarbij zijn we een groot traject gestart om deze om te bouwen naar kleine databases (microservices). Dit traject biedt grote kansen, maar ook grote uitdagingen voor onze DWH architectuur. Daarnaast heeft ons DWH de afgelopen jaren een dergelijke groei doorgemaakt. Ook daar zijn we bezig met de volgende (technische) professionaliserings stappen. Er is nog een legacy omgeving, maar daarnaast zijn we al tijden druk bezig om onze nieuwe architectuur door te voeren, op basis van de nieuwste technieken, passend op de veranderende architectuur van de rest van onze hard- en software. Ook de gang naar de Cloud (Azure) met een groot deel van onze SaaS applicatie gaat oneindige mogelijkheden bieden op het gebied van BI (machine learning, PowerBI, etc.).

Je functie

Als Data Scientist help je onze klanten complexe vraagstukken en business requirements te vertalen naar BI/reporting oplossingen. Het domein daarbinnen is heel divers. De ene keer ben je bezig met rapportages rondom contractkeuzes voor zorgverzekeraars voor apotheken. De andere keer met voorspellende modellen rondom ziektebeelden of medicijngebruik bij de patiëntpopulatie van apotheken. Maar ook BI rondom voorraad-voorspelling in de apotheek en groothandel is een voorbeeld van de werkzaamheden. Je levert hoogwaardige diensten en zoekt naar duurzame oplossingen voor specifieke uitdagingen van de opdrachtgever. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het modelleren van ons DataWareHouse. Je bent een belangrijke schakel tussen de business en de development-teams op het gebied van data.

Met jouw technische kennis, inzicht, werkervaring en communicatieve vaardigheden weet je ingewikkelde situaties snel te analyseren. Je bent de specialist in het analyseren van (big) data, met ruime ervaring in het ontwikkelen van (voorspellende) modellen. Daarnaast zorg je samen met je collega's van het BI-team voor de (door)ontwikkeling van ons datawarehouse: architectuurkeuzes, nieuwe technieken, etc. Jij maakt onze klanten blij door complexe zaken eenvoudig te maken. You build solutions with data science, you know data….data is jouw passie!

Vereisten

  • HBO/WO werk en denk niveau
  • met meerdere jaren ervaring in Business Intelligence en Datawarehousing;
  • kennis en ervaring met één of meerdere advanced analytics tools (R, PowerBI);
  • met gedegen kennis van database modelleertechnieken, Data Vault en Stermodelleren;
  • ervaring over performance en optimalisatie van datawarehouses op SQL omgevingen is een pré;
  • met ruime kennis van algemene Business Intelligence concepten;